Wat hadden we weer een prachtig zelfzorgweekend! Alles werkte mee; het weer, de heerlijke voeding, de rust, de weelderige natuur en de gezelligheid met elkaar. Vooral de moeders genoten van een paar dagen zelfzorg, ook op moederdag. 

Enkele reacties van deelnemers:

"Ik vond het programma heel goed afgestemd en prettig m.b.t. de verschillende onderdelen. Doordat het zo afwisselend was werd het niet saai en kon je op verschillende manieren “naar jezelf op zoek gaan”."

"De groep was gevarieerd qua types en ervaringen en dat ging prima samen, misschien ook juist daardoor dat ik van iedereen een beetje geleerd heb. Het aantal was ook goed zo i.v.m. de aandacht/rust/kwaliteit, die er nu op een natuurlijke manier kon zijn voor iedereen."

"Tineke is rustig, maar ook gezellig en warm. Ze staat open voor iedereen. Ik voelde me begrepen en daarnaast gaf Tineke gaf me ook inzichten in bepaalde processen. Op de laatste dag en zeker vlak voor vertrek had ik het gevoel van “en hoe nu verder”, soort onrust om niet in hetzelfde patroon te willen vervallen en dingen te moeten gaan oplossen. Met een paar voorbeelden/metaforen gaf Tineke me uiteindelijk toch rust hierin (en na een week thuis voelt het nog steeds ok dat het allemaal niet meteen hoeft en dat het wel komt als het zover is. Toch knap Tineke😉)."

"Met de sessies en de  vrije tijd was alles perfect in balans, niet teveel en niet te weinig. Het fijne was dat Tineke hier flexibel in was (en Maartje ook), dus we konden het zelf een beetje mee aangeven."

"Ik heb Tineke gewaardeerd: openhartig, kwetsbaar, vertrouwen en veiligheid biedend. Alle deelnemers heb ik ook gewaardeerd – dat en hoe ze er durfden zijn, open, ook kwetsbaar."

 "Ik heb ervaren hoe het is om zachter met en naar jezelf te worden, om mee te leven met jezelf in plaats van jezelf te bekritiseren."

 "Het programma was zacht, openen, verrijkend, zeer vrijblijvend en ruimtegevend."

 "Echt een aanrader! Alles bij elkaar: de oprechte, authentieke en professionele begeleiding van Tineke, het eten, het park, het kampvuur, de zon....een cadeautje voor jezelf en een ander!" 

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Wil je zelf ook een soortgelijk retraite ervaren? De eerstvolgende retraite vindt begin september plaats. Lekker nazomeren, wellicht met een duik in de zwemvijvers. Even afschakelen en tijd voor jezelf na een drukke gezinsvakantie. Een frisse start van het nieuwe jaar; waar sta ik op dit moment? Je bent welkom!

Nieuwe data: 6 - 8 september 2019 en 22 - 24 november 2019

 

De zwemvijvers van het Hilkensbergpark zijn helemaal schoongemaakt. En klaar om jou te ontvangen! Hoe lijkt het je hierin te plonsen, terwijl jij je naast letterlijk ook figuurlijk ’opschoont’? 10-12 mei a.s. vindt de volgende retraite plaats. Volledig gericht op zelfzorg. We weten het wel; je kunt pas voor een ander zorgen, als je eerst goed voor jezelf zorgt. Maar in de drukte van alledag en het voortdurende appèl valt dat niet mee. Of voelt zelfs een tikje egoïstisch….

Gun je zelf dit voorjaar een krachtige stap in herstel gezondheid en balans. Een paar dagen afschakelen, je verbinden met wat er voor jou werkelijk toe doet. Offline, in een oase van rust en bezinning.

Binnen een kleine groep (max 10 deelnemers), met inzicht gevende sessies, ondersteund door heerlijke veganistische maaltijden (zie elders op site). En ook: veel lol en plezier! Zodat je met hernieuwde energie, helder zicht en een krachtige verbinding met jouw volgende stappen, weer huiswaarts gaat.

Zie ik je?

Hartegroet,

Tineke

(Voor ervaringen van eerdere deelnemers: zie blogs.)

Het is al weer een tijdje geleden dat er een retraite plaatsvond en ik een weekend lang het eten en drinken mocht verzorgen. Nu het zonnetje weer begint te schijnen en we ons langzaam klaarmaken voor de volgende retraite in mei, lijkt het me leuk om een aantal foto's met jullie te delen van de maaltijden die ik maakte tijdens een eerder retraite. Daar krijg je toch honger van... wink? Mag ik ook voor jou aan de slag gaan in mei? Liefs Maartje

     

De eerste zelfzorg retraite op het Hilkensberg park eind november was een groot succes!!!!

Lieve deelnemers, parkeigenaren John &Angelique en natuurlijk topkok/dochter Maartje: Intens dankbaar ben ik jullie voor de ervaring deze retraite te geven. Het voelde voor mij als thuiskomen. De combi van de magische plek, de geweldige, ondersteunende voeding en de diepgaande sessies, vormden een gouden driehoek. 

Knus, huiselijk, kleinschalig, vol persoonlijk aandacht’, een eerste reactie van een deelnemer. Ja, wat hadden we het goed hè… Mooi hoe snel er een veilige bedding ontstond, waarin werkelijk alles er kon en mocht zijn. De verbinding, de open- hartig-heid, zuiverheid, integriteit en moed om te 'kijken', raakte,  naast de eerlijkheid in het delen en de kracht van kwetsbaarheid. En natuurlijk ook de lol en ontspanning. Zomaar een uurtje lekker dansen, proosten met een goed glas wijn en gezellig kletsen bij het kampvuur maakten het weekend compleet.

Dank allemaal uit de grond van mijn hart voor het vertrouwen!

Enne: het smaakt naar meer. De volgende retraite vindt dan ook plaats op 18-20 januari 2019Een goed begin van het nieuwe jaar… De eerste aanmeldingen zijn al binnen! Dus: zegt het voort.

Enkele reacties van deelnemers: 

‘Met een vriendelijke glimlach kijk ik terug naar het afgelopen weekend. Ik heb erg genoten van 'het even helemaal niets moeten' en stilstaan bij mezelf. Ik heb het als erg waardevol ervaren. Tineke je hebt het allemaal erg goed begeleid en georganiseerd. Nogmaals bedankt daarvoor. ‘

'Het heeft me heel goed gedaan ,de zelfzorgretraite. Niet dat ik me nu veel beter, energieker voel, nee.…maar ik ben beter gaan voelen hoe het werkelijk met mij gesteld is.'

‘Tineke ik vind jou heel erg geschikt voor dit werk! Warm, liefdevol, ervaren, persoonlijk, deskundig. Je weet een groep goed te begeleiden en ieder voldoende aandacht te geven. Super! Ik heb me erg gezien en gehoord gevoeld door je. Dank voor je oprechte aandacht’.

‘Tineke enorm bedankt, je bent een top coach en trainer! Je warme uitstraling gaf mij meteen een veilig gevoel en maakte dat ik mezelf kon en mocht zijn .’ 

‘Het weekend werkt sterk door... Zalig volwassen gevoel.’

'Een aanrader. Ik ben eind november geweest... Werkt nog steeds stevig door.... Zo wonderlijk.... Hoe de dingen veranderen als je er anders naar kijkt...'

'Als je het woord "zelfzorg" serieus ter harte neemt, is zulk weekend met  Tineke Coolen een absolute aanrader. Ik ga in mei terug om te zien hoe de stappen die nu duidelijk geworden zijn, nog verder kunnen uitgebouwd worden. Zalig weekend, pure verwennerij, ook door de 5 sterrenvoeding die haar dochter Maartje bereidt, en met een gouden hart serveert... Weekend met een gouden hart gegeven, o een toplocatie! Als je twijfelt, niet doen! GAAN!!! '