Het eerste weekend voor moeders met hun volwassen dochters zit erop. Het was ontzettend bijzonder!
 
We dobberen nog steeds na en zijn geraakt door alles wat gezien, gevoeld en getransformeerd mocht worden. Dankbaar ook voor onze eigen moeder dochter relatie, ons eigen proces samen en dat we vanuit die bedding dit weekend mochten faciliteren.
 
Een diepe buiging voor al deze fantastische vrouwen! In het veld dat we met de groep samen creëerden, was er ruimte voor (diepe) heling, soms de naakte pijnlijke waarheid, heel veel liefde tussen moeder en dochter, veel knuffels, samen lachen en herkenning onderling. Met als speciale bijdrage onze creatieve kok Flora Inghels, die ons niet alleen de heerlijkste gerechten voorschotelde, maar ook verraste met warme mantra zang.
 
Als bonus lunchten we in het zonnetje en genoten in de ochtend in stilte van de prachtige natuur van de Maasduinen; wat wil je nog meer?
 
Wij willen dit heel graag vaker ervaren! Op naar de volgende edities, 24-26 mei (nog plek voor 2 koppels) en 22-24 november. Ben jij erbij met je dochter of moeder?
 
Alle informatie vind je hier.
 
 
 

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Vandaar dat we een filmpje gemaakt hebben van het 12e Zelfzorg retreat. Klik op de groepsfoto van deze fantastische groep vrouwen om de sfeerimpressie te zien smile. Het was een ontzettend bijzonder weekend; op naar het volgende retreat!

Maartje en ik vieren vandaag dat we 5 jaar geleden ons eerste zelfzorg retraite gaven. Meer dan 100 vrouwen namen sindsdien deel aan onze weekenden, sommigen zelfs meerdere malen. Wat mocht er veel gezien, gevoeld, gedeeld én geheeld worden. In jullie, maar tegelijkertijd ook in ons zelf.

Ondertussen gaat het leven voort en geeft Maartje ook eigen retraites en rondde Tineke onlangs een vervolgopleiding systemisch coaching af. Dat heeft er toe geleid dat voor ons nu de tijd rijp is voor een nieuw aanbod, waar we al een tijdje op zaten te broeden:

EEN RETRAITE VOOR MOEDERS EN HUN (VOLWASSEN) DOCHTER!

We worden hier zo blij van en barsten van de ideeën. Het programma krijgt steeds meer vorm. We zullen dit retraite dan ook in co-creatie begeleiden (helaas, iemand anders in de keuken dus😊, maar vertrouw ons, ook super lekker). Naast ieders expertise en kwaliteiten zullen we zeker ook onze eigen unieke moeder-dochter relatie inbrengen, met al z’n hobbels en bobbels. Van liefdevol, moeiteloos stromend tot stroperig of zoekend. Of zelfs geïrriteerd. Gewoon, zoals dat tussen moeders en dochters gaat😊.

Wanneer: vrijdagmiddag 8 maart 16.00 uur - zondagmiddag 10 maart uiterlijk 17.00 uur

Waar? In Afferden, op de prachtige Oude Broederij, de locatie waar sinds 2021 de zelfzorgretraites plaatsvinden. Mocht je er al geweest zijn, dan weet je hoe mooi en luxe de het daar is, midden in de natuur.

Jullie bijdrage: 745€ per persoon incl btw, all-in, in een van de mooie 2-persoons kamers. De eerste 2 koppels kunnen daarbij zonder meerprijs kiezen voor een kamer mét eigen badkamer.

Vroeg boek korting tot 1 januari 2024: 695€. 

Je kunt jou/jullie vanaf nu aanmelden. Wil je eerst overleggen? Bel of mail ons gerust, we horen je graag weer!

Wat gaan we doen?

Op een speelse en creatieve wijze word je uitgenodigd om jullie relatie te onderzoeken, verdiepen, eren en helen. Je leert elkaar op een nieuwe wijze kennen en er is ruimte voor dat wat aandacht vraagt. Dit doen we met een gevarieerd programma en afwisselende werkvormen zoals yoga (voor de vroege vogels), meditaties, schrijfoefeningen, dans, systemische opstellingen, verbindende communicatie oefeningen, rituelen, vuurceremonie, massage en groepsreiki. En zeker ook lekker eten, chillen met een wijntje of boekje bij de haard, een wandeling in het aangrenzende natuurgebied de Maasduinen of ontspannen in de infra rood sauna😊

Word je hier warm van of denk je “een mooi cadeau voor mijn moeder of dochter voor de feestdagen?” dan weet je ons te vinden!

We hebben slechts plek voor 5 koppels, dus twijfel niet te lang.

Het belooft een hartverwarmend, verrijkend, inzicht gevend en vooral ook verbindend weekend worden, waarin jullie je unieke relatie gaan herijken en vieren!

Ik ben dankbaar dat mijn enkel zo ver geheeld is, dat ik weer ZELFZORG RETRAITES kan faciliteren! Zo fijn onlangs de impuls te voelen dat dit een activiteit is die ik vanuit bezieling weer oppak na een jaar van stilstand en bezinning. Want ja, al verzuchtte ik rond de jaarwisseling dat ik weliswaar genoot van mijn dynamisch leventje en alle mooie dingen die ik de wereld in mocht zetten; het was wel wat véel wat ik deed en deep down was ik ook best moe….
 
 Hoe bijzonder dat een week later het leven zelf ingreep en me door een val stilzette. En dat niet voor even, want ik ben nog steeds aan het revalideren en resetten op diverse lagen.
Wat een heftigheid en intens proces waar ik doorheen ging. En nog steeds ga. Afgelopen week ging ik naar een stilteretraite op Erve Veldink in Haarlo. Vijf dagen van inkeer, offline, zonder sociaal contact en andere afleiding, waarin hetgeen deep down nog gezien, gehoord en gevoeld wil worden, ruimte krijgt. Practice what you preach😊. Mijn grote rozenkwarts hart ging mee als anker en reminder voor zelfzorg en zelfliefde.
 
Denk je nu ’dat wil ik ook? Onthaasten, afschakelen en tot mezelf komen? Je laten inspireren en voeden door een groep gelijkgestemde vrouwen?' Juist nu het leven hectischer en onzekerder wordt, lijken we steeds meer teruggeworpen te worden op onze eigen waarheid en innerlijk kompas. Daarbij kunnen vraagt als eerste stoppen met doen en de blik naar binnen. Zodat je ruimte kunt maken voor de meest belangrijke relatie in je leven: die met jezelf!!
 
WELKOM op de 11e RETRAITE IN ZELFZORG, die van 10-13 maart 2023 plaatsvindt op onze vertrouwde, mooie locatie De Oude Broederij www.deoudebroederij.nl in Afferden (Noord-Limburg). Of op de 12e editie, die plaats zal vinden in de zomer, namelijk van 30 juni t/m 3 juli, ook bij de Oude Broederij. Je wordt ondersteund door een afwisselend programma met oa meditaties uit mindfulness en zelfcompassie, yoga, schrijf- en beweeg oefeningen, dans, een klankavond en stiltesessie in de natuur. Er wordt vers en ter plekke volledig plantaardig gekookt, er is een infra rood sauna en je kunt een ayurvedische massage bij boeken.
 
Het geheel is kleinschalig, professioneel en persoonlijk.
 
Warm welkom!