Eind november vond al weer de 4e zelfzorg retraite plaats op het Hilkensbergpark. 

En wat voor een!

Daar waar in september de mannen in de meerderheid waren, bestond de groep dit keer uit 8 vrouwen. Prachtvrouwen, ieder met haar eigen vraag, zoektocht, unieke inbreng en wijsheid. Variërend in leeftijd van 27-72 jaar. En wat zo mooi is: dat verschil in visie en (levens)ervaring bleek erg waardevol te zijn. Aanvullend, openend, relativerend, enthousiasmerend. Vertrouwen gevend ook, die sisterhood. Naast het plezier en de gelijkgestemdheid die mocht ontstaan.

Een impressie van de sfeer zie je hier:

 

Ook buiten op het park is het sprookjesachtig  mooi in de winter. Toen ook nog eens de zon ons gezicht streelde, was het slechts genieten tijdens de stiltesessie, waarin we ons verbonden met de kwaliteiten van de natuur.

Na afloop werden prachtige gedichten gecreëerd zoals deze ‘elfjes’:  

relaxed
rust, genieten,
zon, frisse lucht, vrijheid
stilte, natuur, wandelen, gezond
heerlijk!
 
geruststelling
van boven
in de natuur
zo boven, zo onder
uitrusten
 
rust
waard zijn
energie op doen
stil staan bij jezelf
balans
 

Verder hadden we dit keer een heuse primeur: yogales door Maartje! Naast koken is dit ook een grote passie van haar. Prachtig dat ze binnenkort ook deze kwaliteit kan inbrengen tijdens de retraites. Want in juni studeert ze af als yogadocente.

Ik moet er nog steeds aan wennen; vlogs opnemen. Maar ervaar ook hoe aanvullend ik zelf vaak een filmpje vind! Daarom toch maar even de camera aangezet, toen ik na afloop met een deelneemster sprak over haar ervaring tijdens het weekend. Dank je Berna voor de lovende woorden! Het filmpje is te vinden bij de recensies

Natuurlijk kunnen ook nu weer foto’s van het (h)eerlijke eten niet ontbreken. Super hoe lekker en voedzaam plant based eten kan zijn! Maartje, je verrast me steeds weer met je oogstrelende gerechten.

in stilte 
compassie
om je heen 
strooien,
doet anderen 
en jezelf 
stralen 
 
Wist je trouwens dat er vanaf nu maandelijks een nieuwsbrief gaat komen en dat je je daarvoor aan kunt melden onderaan deze website?