Na vijf geslaagde retraite weekenden in zelfzorg, is het tijd voor een heuse MIDWEEK!

De geplande retraite in mei kon helaas door de RIVM maatregelen  niet doorgaan. Maar die van 5-8 oktober a.s. wel! Mét inachtneming natuurlijk van de dan geldende overheids maatregelen.
Wat zal het juist dan welkom zijn, als we een half jaar onderweg zijn in deze bijzondere tijd van transformatie. Want zoals Jitske Kramer in haar seminar over cultuurshock al schetste: de moeilijkste fase is de derde, de terugkeershock . De periode waarin oude waarden en normen niet meer blijken te passen en nieuwe nog niet uitgekristalliseerd zijn (space between 'no longer and not yet'). En de ontdekking dat niet alleen de omgeving verandert blijkt te zijn, maar jijzelf ook!

Vragen over hoe verder te gaan met werk, relatie(s), leefstijl, omgang met prikkels stress etc., zijn dan actueler dan ooit. Het vraagt stilstaan en tijd om dat verder te onderzoeken. En moed om om te dúrven kijken naar wat er werkelijk is, door te twijfelen over oude zekerheden, het (her)ontdekken en opnieuw definiëren van jouw levenswaarden en zo resetten van je innerlijke kompas. Zodat je gezond, gelukkig en trouw aan jezelf verder kunt. Voor dit alles is ruimte tijdens deze retraite dagen in zelfzorg.
 
We verblijven op een schitterende nieuwe locatie, met uitbreiding van programma onderdelen als yoga en een klankschaalsessie. Ook kun je ter plekke een Ayurvedische massage met Indiase kruidenolie bijboeken. Allemaal ter ondersteuning van je proces. Doordat we 4 dagen /3 nachten op landgoed Kaldenbroeck verblijven, heb je alle tijd om te onthaasten, spanning van je af laten glijden, tot jezelf te komen en op te laden. En aandacht te hebben voor hetgeen overblijft, als je stopt met al het andere....
 
  
 
We werken o.a. met meditaties uit mindfulness en compassie, eenvoudige beweeg- en schrijfoefeningen, bewegen op muziek, creatieve werkvormen uit de supervisiekunde en (stilte) sessies in de natuur. Je kunt gebruik maken van een individuele coachingssessie met de trainer, om je persoonlijke thema's verder uit te diepen (inbegrepen). Naast de groepssessies is er voldoende ruimte voor eigen invulling (zoals lezen, wandelen, slapen, mediteren, in de tuin lummelen) waardoor je steeds meer helder krijgt wat voor jou werkelijk van waarde is en wat je volgende stap gaat zijn. Zo kom je steeds meer thuis in jezelf.
De retraites zijn totaal verzorgd; bedlinnen/handdoeken zijn aanwezig en er wordt vol passie vers en ter plekke veganistisch gekookt door kok Maartje Heger.

Er kunnen max 10 personen deelnemen aan deze midweek, waardoor er veel persoonlijke aandacht is en er op maat gewerkt kan worden. Hoe eerdere deelnemers de kleinschaligheid en begeleiding waardeerden kun je lezen in hun recensies https://www.zelfzorgretraite.nl/nl/over-ons/recensies.
 
EEN WARM WELKOM,
Tineke (trainer) en Maartje (kok en yoga docent)
moeder en dochter