"Ik heb het programma als heel fijn ervaren. Ontbijt/lunch/diner op (voor mij) realistische tijden. Goede afwisseling in verschillende soorten sessies. Fijne groep, fijne sfeer, mooie locatie, diepgang in de dagen met een goede opbouw en mooie afsluiting. Niks geforceerd, eigen ruimte, genoeg opties als invulling vrije tijd (wandelen, leesvoer, aparte zitruimte, open haard). Ook het spontane idee van biodanza als invulling van een sessie vond ik erg leuk.

Als ik aan de retraite van Tineke en Maartje terug denk, merk ik telkens dat er een glimlach ontstaat en voel ik zachtheid en dankbaarheid. Alles voelde als thuis komen… van begeleiding tot locatie, van eten tot programma, van diepgang tot humor, van een lach tot een traan. Het waren hartverwarmende, liefdevolle en verbindende dagen in een fijne groep. Het voelt voor mij als een waardevol cadeau!"

Margo

 

"Wat was de zelfzorg-retraite van Tineke fijn!

De mooie locatie Kasteel Kaldenbroeck, de goede begeleiding van Tineke en de hulp haar lieve dochter Maartje, het erg lekkere eten, de fijne mensen om me heen, de vrijheid om zelf keuzes te maken, de activiteiten waarbij er voor iedereen evenveel aandacht was, de veiligheid in de groep om jezelf te mogen zijn, de mooie kamer die ik samen met Marlie deelde. De activiteiten die we samen deden waren stuk voor stuk allemaal prettig. Het naar binnen keren en van daaruit weer in contact komen met je omgeving (in breedste zin) deed me goed.

Het was een goed opgebouwd programma. Fijn dat er afwisseling was in de verschillende activiteiten waarbij we bezig waren met meer mindful aanwezig zijn, uitleg over zelfzorg en stress, inzicht krijgen in mijn proces, dankbaarheid ervaren.. Maar ook dans, natuur, klankschalen en een heerlijke massage. Het heeft me allemaal heel goed gedaan. Zo leer ik mezelf langzaamaan steeds meer accepteren. Ik  luister nu beter naar mezelf  en maak me minder druk om wat anderen zouden vinden.

Knap Tineke hoe je alles in de retraite zo combineert tot een mooie mix, waardoor er een warm bad  ontstaat, waarin iedereen durft te openen."

Dorien

"Ik heb het programma als zeer compleet ervaren. Het er zijn en de rust waarin alles plaatsvond. De mooie sessies met tussendoor ook eigen ruimte. Het er mogen zijn zoals je bent zonder verwachtingen. De zorg van Tineke en Maartje. Waardevolle sessies, heerlijk eten en verwend worden, zo voelde het.

De  verhouding sessies/vrije tijd was ook  prima voor mij; het voelde al heel luxe om vrije tijd te hebben, maar het was ook fijn om even heel bewust bij jezelf te komen en alles een plaatsje te geven wat er gebeurt was in de sessies."

Marlie

 

"Ik overwoog eerst een paar dagen alleen weg te gaan, maar dan was dit allemaal niet gebeurd. Het is inderdaad juist de interactie met anderen, die je het meest naar jezelf laat kijken. En wat deed je het allemaal op een fijne, warme manier, Tineke.

Tineke is een heel prettig persoon om mee samen te zijn. Ze is duidelijk en houdt de leiding, terwijl ze niet boven de groep staat. Ik kan merken dat ze al veel ervaring heeft op het gebied van begeleiding in zelfzorg en ze het met veel liefde en plezier doet. Maar ook dat ze zelf ook veel doorleefd en ontwikkeld heeft en er hierdoor meer bedding van het geheel is."

Anoniem

"De zelfzorgretraite van Tineke en Maartje zijn top georganiseerd! Tineke begeleid het programma professioneel en persoonlijk. Ze weet snel een vertrouwde setting te creëren. Daar waar alles mag zijn: Liefde, verbinding en ruimte voor eigen tijd. Fijne afwisseling qua sessies met mindfulness, yoga, klankschalen, dans- en schrijfoefeningen. Een cadeautje voor jezelf. In alle rust mooie inzichten ervaren. Daarnaast heb ik genoten van de verassende en lekkere maaltijden van Maartje."

Laury

"Het mooiste cadeau dat ik me tot nu toe heb mogen geven. Terug naar MIJ... Mooie inzichten en handvaten toegereikt gekregen, een warme bedding waar we ons 3 dagen lang in hebben mogen onderdompelen en koesteren. Dank aan Tineke en Maartje dat jullie zo goed voor ons gezorgd hebben. Dank aan de fijne vrouwen waardoor we allemaal konden ZIJN...

Lizette