Het is even stil geweest in dit blog, maar dat betekent niet dat we stil gezeten hebben!

 Integendeel! Want er is er veel gebeurd. Zowel bij Maartje als Tineke apart, maar ook samen! Wat een moois hebben we mogen ontwikkelen en ervaren. En het gaat maar door, de creativiteit en inspiratie stroomt. In dit blog praten we je een beetje bij 😊.

In juli vond onze 9e zelfzorg zomer retraite plaats. Hoe mooi om tijdens de lange dagen de natuur nog meer te betrekken: ’s ochtends vroeg yoga buiten in de optrekkende mist, dineren met een wijntje op het terras bij zonsondergang, ‘s middags wandelen in het aangrenzende natuurgebed,  mijmeren tegen een boom, languit lezen in een luie stoel terwijl de paarden naast je hinniken, samen dansen op het grote grasveld……

Wat hebben we genoten! De foto’s geven een sfeerbeeld van de warme, voedende dagen vol zelfzorg.

 

Hieronder enkele reacties van de deelnemers:

De retraite was voor mij een liefdevol warm bad. Door de professionele en respectvolle begeleiding heb ik inzichten gekregen en stappen kunnen zetten in mijn persoonlijke groei en ben ik een patroon aan het afsluiten dat me niet langer dient. Een hele waardevolle retraite in een paar heerlijke dagen vol zorg en aandacht!

Katrien

 Wat een inspirerend maar ook heftig weekend heb ik mogen beleven en mogen delen met zo’n lieve vrouwen om me heen.
Het heeft emotioneel heel veel met mij gedaan, mij nieuwe inzichten gegeven, weer diep bij mezelf gekomen. Ik ben in mijn leven door diepe dalen gegaan maar soms is dat nodig om daarna nieuwe inzichten te krijgen en andere keuzes te gaan maken. En vooral ook zachter zijn voor jezelf. En niet te vergeten de gezelligheid en de lol die we samen gehad hebben want dat ook dat heeft me heel goed gedaan. Nogmaals bedankt Tineke en Maartje voor dit geweldige weekend.

Truus Z

Voor mij was het weekend een bezinningsweekend: hoe wilde ik verder met mijn werk. Ik kwam mijn beperkingen, pijn, verdriet en onmacht tegen en heb ze beleefd. Dit heeft me enorm goed gedaan en veel opgeruimd. Mijn werk gaat me nu zelfs goed af. Ik voel dat er nu veel meer ruimte  en helderheid is en dit voelt erg fijn!

Ook de yoga, klankschaal avond en chakramassage waren super!

Truus V

Het was de behoorlijke financiële investering meer dan waard:

Het gevarieerde, flexibele programma, deskundige begeleiding, heerlijke ochtend yoga lessen, het lekkere eten, de verrassende klanksessie, de veilige sfeer die snel ontstond, de ruimte die iedereen kreeg om te delen, voldoende vrije tijd naast de soms pittige sessies, de mooie, luxe locatie en de prachtige omgeving.

Martina

Daarnaast heeft Tineke in augustus een prachtige workshop mogen geven over 'de kunst van mindful communiceren' tijdens een meerdaagse groepsgathering over waarachtig leren liefhebben (www.hierosgamos.nl). Aangezien deelnemers aan de zelfzorg retraite regelmatig aangeven ook graag praktisch te willen oefenen met opgedane inzichten, volgt in het najaar een los te volgen dagworkshop over dit thema.
 
Maartje is het afgelopen half jaar aan de slag gegaan met een coach en heeft een nieuw aanbod opgezet. Ze organiseert, naast de zelfzorg retreats, nu ook meerdere "Be Authentically You" en "Moeder Dochter" retreats per jaar, waarbij authentiek jezelf zijn centraal staat. Samen, vanuit verbinding, de diepgang opzoeken. I love it! Ben je nieuwsgierig? Leuk als je een kijkje op de website neemt!

De locatie van het laatste zelfzorg retraite; de oude Broederij in Afferden, bevalt ons zo goed, dat we er nog 3 retraite weekenden geboekt hebben:

  • 26-29 november 2021
  • 18-21 februari 2022
  • 22-25 april 2022

Je kunt je nu al aanmelden of anderen erop attenderen als je een van onze 51 eerdere deelnemers bent 😊.