Kaldenbroeck

Frans landleven in Noord-Limburg

Kasteel Kaldenbroek Ochtendgloren is gelegen op een unieke historische plek. Het monumentale Kasteel waar de vakantiewoning een onderdeel van is, ligt vlakbij het rozendorp Lottum, in een prachtig stil wandel en natuurgebied, direct aan het Pieterpad. “Frans landleven in Noord-Limburg” is het eerste dat bij je op zal komen wanneer je het kasteeltje ziet liggen, verscholen aan een oude Maasmeander. De weidsheid van het landschap, de boomgaarden rondom en de ongerepte natuur, geven direct een gevoel van historie en eeuwigheid.

Kaldenbroeck is van oorsprong een eind 14de eeuws oud landhuis, dat in de loop der eeuwen vele malen is verbouwd. Aanvankelijk had het de klassieke opbouw van een voorhof, een boerderij met schuren en stallen en een hoofdgebouw, alles omgeven door grachten. Restanten van de oude grachten zijn nog steeds zichtbaar en vormen voor wilde watervogels en kikkers een heerlijke speelplaats, waarvan men heerlijk kan genieten. Sinds 2006 is Stichting Limburgs Landschap grotendeels eigenaar van het landgoed. Je begrijpt al: het kasteeltje ademt een en al geschiedenis en is tegelijkertijd modern en van alle gemakken voorzien.

We verblijven tijdens onze retraite in de rechterhelft, vakantiewoning Kaldenbroek Ochtendgloren geheten. Met onder andere een prachtige nieuwe keuken , vloerverwarming onder de kasteel plavuizen en heerlijke boxspring bedden worden we omringd door modern comfort, terwijl oude elementen zoals de antieke trap, een grote schouw met houtkachel in de eetkamer en restanten van de oude fundamenten behouden zijn gebleven. In de romantische woonkamer staan twee grote eettafels waaraan we met z’n allen gezellig kunnen tafelen en kletsen. Kok Maartje zal ons daar verwennen met de meest verrukkelijke en verrassende, volledig plantaardige gerechten, die vers en ter plekke bereid worden.

Op de eerste en tweede etage zijn vijf sfeervolle slaapkamers, allen voorzien van 1 persoons boxsping bedden, die makkelijk uit elkaar geplaatst kunnen worden. De kamers hebben ieder hun eigen sfeer en stijl. Sommigen hebben een eigen wastafel en/of zitje. Op elke etage is een complete badkamer (3 badkamers in totaal). Er is voldoende ruimte in huis om je terug te trekken voor ruimte met jezelf.

Via de tuindeur in de keuken ga je naar het aangrenzend terras, vanwaar je een weids uitzicht hebt over de weilanden. Daarnaast beschikken we over een riante privé tuin met ligbedden, direct grenzend aan de achterdeur. Met een beetje geluk kunnen we hier overdag genieten van de zon, de rust en alle vogel- en kikkergeluiden. Een prachtige plek ook voor meditatie, bezinning, een goed gesprek of het lezen van een boek. Daarnaast zijn er nog talloze plekjes waar je volop kunt genieten van de stilte en de natuur en de ont-moeting met jezelf.

De groepssessies zullen voornamelijk plaatsvinden in een voormalig bijgebouw, de "Hoge Schuur". Zoals je ziet op de foto's heeft deze prachtplek geen toelichting nodig…

Naast ons verblijf in de kasteelhoeve bevindt zich op het landgoed een rustig dag-terras van Café Kaldenbroeck. Hier komen wandelaars en fietsers genieten van de natuur en een lekkernij. Hoewel het je tijdens de retraite aan niets zal ontbreken, kun je hier ook landen voor een drankje of huisgemaakt gebak.

Ook is er een centrum voor Ayurveda & Yoga gevestigd; "Huys Kaldenbroeck" genaamd. Deze bevindt zich in de oude Schaapskooi. Daar kun je naar behoefte een Ayurvedische massage met authentieke, Indiase kruidenolie boeken (kosten niet bij retraite inbegrepen).

Kortom: landgoed kasteel Kaldenbroeck is een schitterende plek voor een retraite in zelfzorg. Een plek om te ‘zijn’ , waar jij je in alle rust kunt focussen op dat wat waardevol voor je is.

Adres: Kaldenbroeck, Huys voor puur leven, Kaldenbroek 1C, 5973 RJ Lottum (Noord-Limburg)