Programma

Je wordt tijdens de retraite uitgenodigd om deel te nemen aan het groepsprogramma, dat opgebouwd is met (meditatie)oefeningen uit o.a. mindfulness, compassie, verbindende en interpersoonlijke communicatie en supervisiekunde.Ook zal er gewerkt worden met creatieve en speelse werkvormen (beelden, visualisaties) en eenvoudige schrijfoefeningen. Je kunt deelnemen aan yogalessen, bewegen op muziek en kennismaken met biodanza.

Bij het programma is een klankschaalsessie inbegrepen, die je in een diepe ontspanning zal brengen en je sterker verbindt met jezelf. Daarnaast kun je gebruik maken van een gratis coachingsgesprek, ter ondersteuning van jouw persoonlijke proces.

Verder is het mogelijk om op hetzelfde landgoed Kaldenbroeck een ayurvedische massage te boeken. Deze is niet bij de prijs inbegrepen.

Iedereen kan instappen; er is geen voorkennis of ervaring nodig. De groepsgrootte is maximaal 10 personen. Daarmee behouden we het persoonlijke karakter, van waar uit we willen werken en verbinden. Zo kunnen we het programma afstemmen op thema’s en wensen van deelnemers of hetgeen spontaan mag ontstaan in de groep.

Dagelijks zijn er twee sessies van 2 - 2,5 uur. De eerste vindt plaats in de ochtend; de tweede in de late middag of vroege avond. Meestal vinden de sessies plaats in de prachtige, gloednieuwe yogaruime, in de Hoge Schuur, tegenover ons verblijf in Ochtendgloren. Maar als het weer het toelaat, ook buiten in  de tuin, het aangrenzende bos of bij het kampvuur. Een stiltewandeling en een sessie met aandachts- en bewegingsoefeningen in de natuur zijn onderdeel van het programma.

Door de kleinschaligheid en het persoonlijke karakter is er in het programma ruimte voor eigen inbreng of vragen. Daarnaast is er voldoende vrije tijd, die je op jouw manier kunt invullen. Verlang je bijvoorbeeld naar rust en wil je je graag terug trekken met een boek, mijmerij of een lekker dutje; doen! De slaapkamers in het kasteel Kaldenbroeck zijn ruim en comfortabel en er is binnen een gezellige huis – en eetkamer. In de aangrenzende tuin en verdere omgeving zijn ook voldoende stilteplekjes te vinden. Wil je meer activiteit? Je kunt volop wandelen en fietsen in aangrenzende natuurgebieden. Of je geniet van een drankje op het terras van café Kaldenbroeck.

We ontvangen je graag om 15.00 uur. De kennismakingssessie vindt in de namiddag plaats. We eindigen op de laatste dag aan het einde van de ochtend.

Ontdek meer over de werkwijze en opbrengst!

"Een investering om weer thuis te komen in jezelf"