Programma

Je wordt uitgenodigd deel te nemen aan het groepsprogramma, dat opgebouwd is met (meditatie)oefeningen uit o.a. mindfulness, compassie, verbindende communicatie en supervisiekunde.Ook zal er gewerkt worden met creatieve en speelse werkvormen, naast eenvoudige schrijfoefeningen. Je kunt deelnemen aan yogalessen en bewegen op muziek.

Bij de midweekretraite is daarnaast een klankschaalsessie inbegrepen, plus een gratis coachingsgesprek. Door de langere duur (4 i.p.v. 3 dagen) is er beduidend meer tijd en ruimte voor jouw persoonlijke proces, waardoor je tot meer verdieping kunt komen. Daarnaast kun je op Kaldenbroeck een ayurvedische massage boeken (niet bij prijs inbegrepen).

Iedereen kan instappen; er is geen voorkennis nodig. De groepsgrootte is maximaal 10 personen. Daarmee behouden we het persoonlijke karakter, van waar uit we willen werken en verbinden. Zo kunnen we het programma afstemmen op thema’s en wensen van deelnemers of hetgeen spontaan mag ontstaan in de groep.

Dagelijks zijn er twee sessies van 2 - 2,5 uur. De eerste vindt plaats in de ochtend; de tweede in de late middag of vroege avond. Meestal vinden de sessies plaats in een van de prachtige trainingsruimtes binnen. Maar als het weer het toelaat, ook buiten in  de tuin, het aangrenzende bos of bij het kampvuur. Een stiltewandeling en een sessie met aandachts- en bewegingsoefeningen in de natuur zijn onderdeel van beide programma's.

Door de kleinschaligheid en het persoonlijke karakter is er in het programma ruimte voor eigen inbreng of vragen. Daarnaast is er voldoende vrije tijd, die je op jouw manier kunt invullen. Verlang je bijvoorbeeld naar rust en wil je je graag terug trekken met een boek, mijmerij of een lekker dutje; doen! De huisjes op Hilkensbergpark en de kamers in het kasteel Kaldenbroeck zijn comfortabel, de omgeving is ondersteunend en er zijn voldoende stilteplekjes te vinden. Wil je meer activiteit? Vanuit beiden plekken kun je volop wandelen en fietsen in aangrenzende natuurgebieden.

Bij de weekend retraites ben je welkom op vrijdag vanaf 17.00 uur, waarna er om 18.30 uur een warme maaltijd wordt geserveerd. Aansluitend vindt er een kennismakingsbijeenkomst plaats en wordt het programma besproken. We eindigen zondagmiddag rond 16.00 uur.

Bij de midweek retraites starten we op maandag om 15.00 uur. De eerste sessie vindt in de namiddag plaats. We eindigen donderdag aan het einde van de ochtend.

Ontdek meer over de werkwijze en opbrengst!

"Een investering om weer thuis te komen in jezelf"