"Experimenteren in de keuken, lezen over voeding, healthy koken, lekkere gerechten maken en anderen hiermee verrassen maken mij echt happy!"

 

FOOD & YOGA | MAARTJE HEGER

Ruim zes jaar eet ik nu "plant based", wat voor mij inhoudt dat ik zoveel mogelijk onbewerkte producten uit de natuur eet. Veganistisch, op een gezonde manier! Veel groenten en fruit, peulvruchten, granen, noten, zaden en pitten.

Voorheen had ik veel last van buikpijn, maar een oorzaak kon nooit gevonden worden. Ik ben zelf gaan experimenteren en ontdekte al snel dat deze voeding me enorm hielp. Ik had veel meer energie, minder last van een opgeblazen gevoel, viel een aantal kilo's af en voelde me super.

Ik vond het ontzettend interessant dat voeding blijkbaar zo'n impact op mijn hele leven kon hebben. Daar had ik tot dat moment nooit bij stilgestaan (ik at wat als "normaal" gezien werd in onze omgeving). Ik ben me gaan verdiepen in "plant based" voeding, heb veel gelezen, met anderen hierover gesproken en me op die manier veel kennis over voeding eigen gemaakt.

Het geweldige effect van een whole food plant based dieet (WFPB) wilde ik delen met anderen! Eerst betekende dit voornamelijk vaak en veel koken voor familie en vrienden en later besloot ik ook afhaalmaaltijden en catering te gaan verzorgen. Ontzettend leuk!

Tijdens de retreat mag ik alle maaltijden, tussendoortjes en drankjes verzorgen. Lekker en gezond, licht verteerbaar, met oog voor geur, kleur en smaak, energie gevend en jou ondersteunend in je proces.

Verder heb ik in 2019/2020 een opleiding gevolgd tot Vinyasa yoga teacher. Wat een mooie reis was dat! Het heeft me een hele nieuwe kijk op het leven gegeven. Tijdens de retreat zal ik een aantal yoga lessen verzorgen. Heel fijn om ook deze passie met anderen te mogen delen!

Een kijkje in de keuken...