ZELFZORG RETREAT

Een paar dagen onthaasten, tot jezelf komen en opladen

Wil jij weer in je eigen kracht komen staan? Wil je vriendelijker voor jezelf zijn? Beter voor jezelf (leren) zorgen?

De retreat vindt plaats op een hele mooie, comfortabele, kleinschalige locatie, midden in de natuur, die schoonheid, rust en persoonlijke aandacht ademt. De perfecte plek om jezelf een paar dagen terug te trekken, je batterij op te laden en even alleen maar met jezelf bezig te hoeven zijn.

Je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het groepsprogramma, dat opgebouwd is met (meditatie)oefeningen uit mindfulness, compassie, verbindende en interpersoonlijke communicatie en supervisiekunde. Ook zal er gewerkt worden met creatieve en speelse werkvormen (beelden, visualisaties) en eenvoudige schrijfoefeningen. Je kunt deelnemen aan yogalessen, bewegen op muziek en kennismaken met biodanza. Afhankelijk van het weer vinden de sessies binnen en buiten plaats.

Bij het programma is een klankschaalsessie inbegrepen, die je in een diepe ontspanning zal brengen en je sterker verbindt met jezelf. Daarnaast kun je, tegen betaling, een voet chakra massage bijboeken.

PROGRAMMA

Voorbeeld van een dagprogramma:

 • 7.45 – 8.45 Vinyasa flow yoga les
 • 9.00 ontbijt
 • 10.30 – 12.30 groepssessie
 • 13.00 lunch
 • 14.00 – 16.30 vrije tijd (eventueel massage)
 • 16.30 – 18.30 groepssessie
 • 19.00 diner
 • 21.00 – 22.00 meditatie met klankschalen
DIT KLINKT PRECIES ALS WAT IK NODIG HEB

Er is een groepsprogramma met een gevarieerd aanbod. Daarnaast zijn we flexibel en bewegen mee met wat er ontstaat. Wij kijken waar de behoefte ligt, wat de situatie vraagt en spelen daar op in.

Je wordt uitgenodigd deel te nemen aan het programma, maar we moedigen je ook aan ervoor te kiezen je juist even terug te trekken, als jij voelt dat op een bepaald moment nodig te hebben (want ook dat is zelfzorg!).

Onze retreats zijn kleinschalig en persoonlijk; daar zit onze kracht. Er is maximaal plaats voor 10 deelnemers. We vinden het belangrijk dat we écht tijd hebben om jou persoonlijk te leren kennen. We willen iedereen voldoende aandacht kunnen geven en dragen zorg voor zowel het groepsproces als ieders individuele behoeften. Wij creëren een veilige plek, waarin jij jezelf kan en mag zijn, met alles wat er is.

Iedereen kan instappen; er is geen voorkennis of ervaring nodig.

HEALTHY PLANT BASED FOOD

De retreat is compleet verzorgd, met drie keer per dag vers bereide, plantaardige, veganistische maaltijden en de gehele dag door koffie, thee, water, fruit en andere tussendoortjes. Lekker en gezond, licht verteerbaar, met oog voor geur, kleur en smaak, energie gevend en jou ondersteunend in je proces. 

De maaltijden worden verzorgd door Maartje Heger. Ze eet zelf al meerdere jaren plantaardig en verzorgt met succes catering en afhaalmaaltijden.

LOCATIE

We verblijven in een ontzettend mooie en luxe accommodatie, direct aan de rand van een prachtig natuurgebied. De Oude Broederij in Afferden (Noord-Limburg). Het huis straalt warmte en rust uit. De sfeer klopt bij de inhoud van de retreat; iets wat wij erg belangrijk vonden in onze zoektocht naar een geschikte plek.

Zowel binnen als buiten is er veel ruimte, waardoor iedereen kan doen waar ze behoefte aan heeft. Samen praten aan de lange eettafel of op de grote hoekbank of juist een stil plekje opzoeken om even met jezelf te kunnen zijn; het kan allemaal! Ook loop je zo, via het poortje in de tuin, het natuurgebied de Maasduinen in. Er zijn meerdere grote luxe badkamers met een bad en aparte douche en er is zelfs een sauna, waar je heerlijk kunt ontspannen. De sessies vinden plaats in een aparte, sfeervolle ruimte. Bij mooi weer, zitten we lekker met z’n allen op het terras, met uitzicht op de natuur. Als het daar te koud voor is, nestelen we ons heerlijk binnen voor de open haard.

De Oude Broederij, Kapelstraat 55a, 5851 AS Afferden (L)

HET TEAM

Het team

Tineke & Maartje

Verzorgen samen met veel liefde en plezier de retreat!

Meer weten?

Tineke Coolen

Trainer

Verzorgt het hele programma en begeleidt alle sessies!

Meer weten?

Maartje Heger

Food & Yoga

Zorgt het hele weekend voor gezond, veganistisch eten en fijne yoga lessen!

Meer weten?

Zelfzorg retreat is inclusief:
 • 4 dagen, 3 nachten in een luxe accommodatie
 • handdoeken en opgemaakte bedden
 • een compleet programma om jou te begeleiden in je proces
 • professionele begeleiding door een ervaren trainer
 • heerlijke vegan maaltijden, tussendoortjes en onbeperkt water, koffie en thee
 • tools om na de retreat in te zetten in je dagelijks leven

 

Exclusief:

 • vervoer van en naar de locatie
 • een reis- en annuleringsverzekering
 • een heerlijke massage (tegen bijbetaling bij te boeken)
INVESTERING
COMFORT
€645

Verblijf in een ruime, gedeelde tweepersoonskamer (losse bedden), met gebruik van een hele mooie, luxe, gedeelde badkamer met douche, apart bad, dubbele wastafel en een apart toilet.

LUXE
€745

Verblijf in een mooie, luxe, eenpersoonskamer (met een tweepersoonsbed helemaal voor jou alleen) met een eigen wastafel, met gebruik van een hele mooie, luxe, gedeelde badkamer met douche, apart bad, dubbele wastafel en een apart toilet.

LUXE PLUS
€795

Verblijf in een mooie, luxe, eenpersoonskamer (met een tweepersoonsbed helemaal voor jou alleen) met een eigen wastafel en eigen douche, met gebruik van een apart toilet in de hal.

Twijfel je of heb je nog vragen?

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN GESPREK AAN